WAT IS EPDM?

Materiaal
De letters EPDM staan voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Kortweg: een dun, maar ijzersterk laagje waterdicht rubber.

Deze duurzame dakbedekking wordt al vele jaren toegepast op licht hellende en platte daken, zowel bij nieuwbouw als renovatie, omdat ze perfect voldoen aan de strengste bouwnormen.

Wereldwijd
Firestone EPDM biedt een unieke combinatie van eigenschappen en voordelen en hebben hun prestaties wereldwijd op grote schaal bewezen. In de tweede helft van de zestiger jaren heeft de toepassing met waterdicht EPDM een geweldige groei doorgemaakt.

Ontwikkelingen
Sinds 1993 wordt de nieuwe technologie van volledig gevulkaniseerde naadverbindings tape toegepast. Door het aangaan van een chemische verbinding met het EPDM-folie ontstaat er een compleet naadloze dakbedekking.

Naast de ontwikkeling van speciale membranen, wordt veel aandacht besteed aan het optimaliseren en verbeteren van de lijmsoorten, de waterdichte aansluitingen, de bevestigingsmiddelen en ontwerpvoorschiften!

Duurzaamheid
Tegenwoordig zorgen EPDM-systemen voor de waterdichting van tienduizenden gebouwen, zowel onder de ijskoude omstandigheden van Alaska als in de verzengende hitte van het Midden-Oosten. Dit succes is te danken aan de duurzaamheid en de flexibiliteit waarmee het dakfolie verwerkt en onderhouden wordt.

Aarzel dus niet en neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.